Biličani se poklonili žrtvama u Vukovaru: 'Preplavile su nas emocije, politici tu nema mjesta'


Svi smo pod jako snažnim dojmom, preplavile su nas emocije, i oni od 17 i oni od 67 su prezadovoljni ovim izletom, za koji se nadam da će postati tradicija – kazao nam je načelnik Bilica Josip Ćaleta Car, koji je s još 50 sumještana danas bio u Vukovaru i sudjelovao u programu obilježavanja tužne obljetnice.

 

- Evo upravo krećemo iz Osijeka prema Šibeniku, tu smo imali organiziranu večeru. Sve smo uspjeli stići što smo planirali. Dakle, autobus je krenuo sinoć u 21 sat iz Šibenika, a već jutros u 7 sati bili smo na Ovčari. Potom smo išli u središte Vukovara, do centralnog Križa, zatim do bolnice, a onda smo se uključili u mimohod. Na kraju smo posjetili groblje, gdje je održana i sveta misa – ispričao nam je načelnik.

- Ne znam što kažu službeni podaci, ali čini mi se da je u Vukovaru danas bilo preko 150 tisuća ljudi. I nije bilo nikakve podjele u kolonama, što mi je jako drago, jer tu zaista nema mjesta za politiku – priča nam Ćaleta. Među Biličanima koji su se odazvali na njegov poziv i po prvi puta se organizirano išli pokloniti žrtvama u Vukovaru, ima svih generacija.

- Od 17 do 67 godina, svi su jednako dirnuti i pod dojmom. Većina njih je bila prvi put u Vukovaru. Ovi stariji nisu uopće umorni, a šetalo se sedam kilometara u jednom smjeru, sedam natrag. To je jednostavno viši cilj zbog kojeg nikom ništa ne pada teško – kaže Ćaleta, koji planira da posjet Vukovaru na Dan sjećanja među Biličanima postane tradicionalan.

- Barem iduće dvije godine dok sam ja sigurno tu, ali i poslije toga, bio ja ili neko treći, zaista bih volio da ovo postane tradicija – za kraj će Ćaleta.

Izvor: Šibenik.in